АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА И УРЕЂЕЊА ГРАДА НАСТАВЉЕНА У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ

07/03/2024

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић присуствовала је наставку велике акције чишћења и уређења јавних површина, која је овог пута настављена у Лиманском парку, а у акцији су учествовала ЈКП “Градско зеленило“ и ЈКП „Чистоћа“. Акција великог пролећног чишћења Новог Сада подразумева, између осталог, уређење зеленила, чишћење и уређење зелених и других јавних површина, као и садњу дрвећа и цвећа у граду и приградским насељима.

- И данас Град Нови Сад заједно са својим јавно-комуналним предузећима наставља пролећну акцију чишћења свих јавних зелених провршина на територији Града. Налазимо се у Лиманском парку, у којем је у претходна три месеца интензивним акцијама садње посађено око 250 стабала. Данас је акценат на отклањању отпада и отпадног материјала, сувог грања и шибља, а оно што је такође у току је и малчирање и прихрана нових садница, како би се оне успешно примиле. Акцију чишћења даље настављамо у приобалним деловима Града, дуж читаве обале Дунава. У том смислу, желим да најавим да ћемо са друштвено-одговорним компанијама 23. марта чистити један велики потез уз Дунав, тако да позивам све Новосађане да се прикључе овој акцији, о којој ћемо их свакако и накнадно обавештaвати – рекла је Раденовић Бојић и додала да сва јавно-комунална предузећа раде предано и одговорно у свим временским условима, а да је порука ових акција да и Новосађани могу да утичу на одржавање и повећање зелених површина својом иницијативом и ресурсима, одговорним понашањем и неговањем зеленила у квартовима и око зграда, садњом цвећа на балконима и биљака у баштама и слично.

Како би Град пролеће дочекао чист и уређен, Град Нови Сад заједно са институцијама које брину о уређењу Града је 28. фебруара започео велику акцију чишћења и уређења јавних површина на територији Града Новог Сада и приградских насеља. У претходном периоду реализоване су акције чишћења и уређења на више локација, у Дунавском парку, Железничком парку, у Приморској улици дуж Канала ДТД, блоковском уређењу и бројним другим локацијама широм Града и приградских насеља.