ГРАД НОВИ САД ЗАПОЧЕО ВЕЛИКУ ПРОЛЕЋНУ АКЦИЈУ ЧИШЋЕЊА

04/03/2024

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је заједно са чланицом Градског већа за заштиту животне средине Миром Раденовић Бојић почетку акције чишћења и сређивања јавних површина на територији Града Новог Сада.

- Град константно ради на унапређењу постојећих парковских површина као и на стварању нових - рекао је градоначелник и истакао да је Нови Сад претходне године био погођен олујним невременом, а да је као одговор на последице направљен Акциони план за реконструкцију јавних зелених површина од 2023-2027. године у оквиру којег је планирана садња 6000 садница на јавним зеленим површинама - Мислим да су Новосађани итекако приметили ефекте садње коју спроводимо у оквиру пројекта „Садимо сада за будућност Новог Сада“, која је део великог Акционог плана, где уз савете струке, стратешки озелењавамо наш град. Нови Сад започео је ову пролећну акцију чишћења града пре неки дан из Дунавског парка, а сада следи сређивање овог парка код Железничке станице, након тога Лиманског парка, али и свих других зелених површина у Граду и приградским насељима - рекао је градоначелник Ђурић.

Акцију великог пролећног чишћења заједнички спроводе јавна предузећа „Градско зеленило“ и „Чистоћа“ уз подршку Града Новог Сада, а план је да се очисте све парковске површине, блоковска насеља и све јавне зелене површине, а да се наведени простори упоредо оплемене садњом цвећа и украсног биља. У току дана уклањано је суво грање, прихрањивано новопосађено дрвеће ђубривом, сакупљано лишће, постављене су нове клупе и корпе, а радници ЈКП „Чистоћа“ су чистили Булевар Јаше Томића, од Руменачке до Кисачке улице, уређивали парк код Железничке станице и простор око аутобуске станице.