Унапређење циркуларне економије Града у оквиру Еразмус + програма

05/02/2024

У петак 2. фебруара 2024. године на Научно технолошком парку у Новом Саду одржана је прва радионица у оквиру пројекта „Смањење емисије метана у сектору управљања отпадом у Југоисточној Европи уз примену ресурса GMI“ у организацији Центра изврсности за циркуларну економију и климатске промене.

На радионици су презентоване теме: управљање отпадом у Новом Саду са фокусом на био отпад, управљање био отпадом, представљени су примери добре праксе управљања био отпадом у ЕУ, презентован је GMI и модел за праћење депонијских гасова (LFG-ST), модел за процену емисија из сектора управљања отпадом (SWЕЕТ). Након одржаних презентација, учесници прве радионице обишли су компостилиште у Новом Саду.

Том приликом, у оквиру презентације те тему управљања отпадом у Новом Саду са фокусом на био отпад Јелена Моравски, помоћник начелника испред Градске управе за заштиту животне средине, представила је пројекат „Унапређење циркуларне економије Града“ у оквиру Еразмус + програма који има за циљ стварање стратешког савеза који обухвата едукацију, праксу и подизање свести између општина и малих и средњих предузећа на тему управљања отпадом од хране.