НА НОВОМ НАСЕЉУ НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА „САДИМО САДА ЗА БУДУЋНОСТ НОВОГ САДА“

28/12/2023

Акција озелењавања „Садимо сада за будућност Новог Сада“ која се спроводи у организацији Градске управе за заштиту животне средине, Јавно-комуналног предузећа „Градско зеленило“ и Радне групе „Зелена столица“, уз подршку друштвено-одговорних компанија настављена је данас садњом дрвећа на Новом насељу. Заменица начелника Градске управе за заштиту животне средине Андријана Чапко учествовала је у садњи дрвећа и том приликом нагласила да ће, у стамбеном блоку окруженом улицама Стевана Христића, Партизанских база и Светозара Ћоровића, данас бити засађена укупно 31 садница јавора, оморике, црног бора и храста.

- Ова акција трајаће до 2027. године до када је планирано да буде засађено 6000 садница на јавним зеленим површинама, које ће унапредити зелени фонд Града Новог Сада, еколошку одрживост и квалитет живота грађана. Град Нови Сад је препознао значај очувања и заштите животне средине као изузетно важну активност за коју сваке године издваја значајна средства. Уз помоћ и подршку наших пријатеља и партнера из друштвено-одговорних компанија и волонтера из невладиних организација, заједнички настављамо акцију садње за нови, лепши и бољи Нови Сад – рекла је Андријана Чапко.

Директор за комуникације и односе са јавношћу „OTP банке“ Милена Мићановић је нагласила да је њиховој компанији изузетно значајно да подржи акције које се тичу озелењавања града.

- Заштита животне средине је једна од стратешких активности коју смо усвојили и настојимо да што више допринесемо очувању наше планете, а један од најефикаснијих начина за то је управо пошумљавање и озелењавање - рекла је Милена Мићановић.

Представник „Зелене столице“ и директор Удружења „Зелени Сад“ Милош Стојановић је истакао да им је план да у наредном периоду озелене што више дворишта вртића и школа.

-Позивам све вртиће и школе које желе да озелене своја дворишта, да се јаве путем мејла или телeфоном, а све податке могу пронаћи на сајтoвима www.zelenisad.com и www.zelenastolica.com – нагласио је Милош Стојановић.