Унапређење циркуларне економије Града у оквиру Еразмус + програма

29/11/2023

Градска управа за заштиту животне средине представила је пројекат „Унапређење циркуларне економије Града у оквиру“ Еразмус + програма на састанку ком су присуствовали представници Градске управе за комуналне послове, ЈКП „Тржница", Канцеларије за локални и економски развој и Foodscale Hub-а .

Пројекат има за циљ стварање стратешког савеза који обухвата едукацију, праксу и подизање свести између општина и малих и средњих предузећа, са тежњом да оствари високо задате циљеве у вези са отпадом од хране, како би обе стране могле ефикасно да спроведу прелазак на циркуларну економију (укључујући циљеве ЕУ директива, националне законе и прописе) и тиме допринесу заштити јавног здравља и животне средине, стварању еколошких „прилика“ и побољшању квалитета живота грађана.

Водећи партнер на овом пројекту је NTUA Универзитет из Грчке, а партнери на пројекту поред Града Новог Сада су: D-WASTE LTD (Грчка), TOURNIS SZMVOULEFTIKI EE (Грчка), Град Задар (Хрватска), Е.G. EUGENE GLOBAL LTD (Kипар) и Horeca Partners (Белгија).