Подршка за набавку нових бицикла

14/06/2023

У циљу промоције и подстицања коришћења бицикла, Нови Сад је 2021. године, први у Србији, покренуо акцију подршке грађанима за куповину бицикла као еколошки пожељног превозног средства које, поред доприноса побољшању квалитета ваздуха због смањења употребе аутомобила, представља и значајан аспект здравог животног стила.

Кроз ову акцију је, у протекле две године, подржана куповина 3406 бицикла, а уз подршку друштвено одговорних компанија најбољим ученицима основних и средњих школа  подељено је 114 бицикла.

Имајући у виду да су грађани Новог Сада показали изузетну заинтересованост, Град Нови Сад – Градска управа за заштиту животне средине је и ове године обезбедила средства за пружање подршке грађанима за набавку нових бицикла.

Појединачан износ средстава који се додељује за подршку набавке бицикла је 12.000,00 динара, а уколико је цена бицикла мања од овог износа, физичком лицу ће бити уплаћен износ у висини цене бицикла.

За реализацију акције која се ове године одвија под слоганом „Бициклом за чистији Град“, изабрано је удружење Унија студената Универзитета у Новом Саду.

Удружење је 14. јуна 2023. године, расписало Јавни позив за грађане који је објављен у дневном листу „Дневник“, као и на сајту Удружења (www.biciklomzacistijigrad.com) и Градске управе за заштиту живиотне средине (www.environovisad.rs).

Пријава грађана који испуњавају услове из Јавног позива ће се вршити у периоду од 16. јуна 2023. године у 10 часова до 20. јуна у 18 часова, путем апликације која ће бити доступна на сајту Градске управе за заштиту животне средине и на сајту Удружења, попуњавањем тражених података.

Приликом пријаве грађани треба да имају у виду да само једно лице из породичног домаћинства може добити средства, као и да лице које је остварило подршку по основу претходних Јавних позива не може учествовати на овом Јавном позиву.

Детаљније информације о Јавном позиву и начину пријављивања грађани могу добити на телефона +381652190477 радним данима од 9 до 19 часова.