АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА И РЕЦИКЛАЖЕ СТАКЛЕНЕ АМБАЛАЖЕ

31/05/2022

У среду, 1. јуна, на Платоу Спенса у Новом Саду, биће организована велика акција прикупљања стаклене амбалаже у оквиру Европске зелене недеље, која се традиционално обележава како би се подигла свест о најважнијих питањима заштите животне средине.. За све грађане који донесу по најмање три стаклене флаше или тегле за рециклажу, обезбеђене су награде у духу очувања животне средине.

На самом штанду, посетиоци ће моћи да се информишу о значају рециклаже амбалажног отпада, а своје знање моћи ће да испитају и путем наградног квиза.

У Новом Саду је, захваљујући пројекту „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“, постављено 50 рециклажних контејнера, а ускоро ће бити постављено још 50 , са циљем да се стопа рециклаже стакла Гграду повећа за 20%.

Ову акцију организују заједно Град Нови Сад, ЈКП „Градска чистоћа“, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH - Отворени регионални фонд за Југоисточну Европу – Модернизација општинских услуга, НАЛЕД- Регионални технички секретаријат мреже за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи и Секопак д.о.о. Београд – Друштво за поступање са амбалажним отпадом као партнери на пројекту „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“.