У ГРАДУ НОВОМ САДУ ЋЕ БИТИ ПОСАЂЕНО 2.500 ХИЉАДЕ САДНИЦА ПЛАТАНА

18/04/2022

У оквиру еколошке акцијe „Посади свој хлад“, коју су покренули НВО „Зелени развојни центар“ и покрет „Let’s do it“, уз подршку фирме Legacy International која је организатор Serbia Open 2022 турнира, Граду Новом Саду донирано је 2.500 младих садница платана.

Ове године, турнир Serbia Open има важан еколошки допринос јер ће од сваке продате карте бити посађено дрво. Захваљујући овој акцији биће посађено више од 35.000 садница широм Србије.

Велики број донираних садница платана ће бити посађен у приградским насељима: Каћу, Будисави, Кисачу, Ковиљу, Шангају, Степановићеву, Буковцу, Пејићевим салашима, док ће се један део садница посадити на градској територији.

Промотивна садња ће бити организована у уторак, 19. априла 2022. године у Kаћу, са почетком у 10 часова, на локацији у улици Народне војске 1 (атар са леве стране у продужетку улице).

Позивамо све грађане да се придруже акцији садње, да учине своје окружење лепшим и бољим местом за живот и да допринесу својој заједници стварањем нових зелених оаза.