ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ 2021. - ЛИКОВНИ КОНКУРС

22/04/2021

Сваке године, 22. априла, обележава се Међународни дан планете Земље како би се скренула пажња на значај очувања природе и спречавања негативних последица људских активности на животну средину.

Дан планете Земље је први пут установљен 22. априла 1970. године, како би се нагласила потреба за очувањем природних ресурса Планете. Данас овај дан обележава 190 земаља широм света са циљем да се ојача свест свих генерација према животној средини и заштити природе.

Овогодишњи мото Дана планете Земље гласи „Restore Our Earth“ (Obnovimo našu Zemlju), а обележавање је почело два дана раније климатским самитом младих уз поруке активиста међу којима је и Greta Thunberg, као и многи други лидери климатског покрета, активисти, јавне личности, уметници и музичари.

У оквиру обележавања Дана планете Земље Градска управа за заштиту животне средине организује ликовни конкурс на тему „Мој Град - моја Планета“ који је намењен најмлађим суграђанима. 30 најбољих радова ће бити награђени и објављени на сајту Градске управе за заштиту животне средине.

Ликовне радове можете доставити до четвртка, 29. априла 2021. године путем поште, e mail-a marjena.radancic@uprava.novisad.rs или лично на адресу

Градска управа за заштиту животне средине

Руменачка 110 а

21113 Нови Сад

На ликовним радовима обавезно написати име и презиме детета и контакт телефон или e- mail.