XVI МЕЂУНАРОДНА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА VII ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНА ХРАНА
Носилац пројекта: Еколошки покрет Новог Сада
Здравствена безбедност хране све више добија на значају, јер масовна производња хране повећава ризик да прехрамбени производи губе на нутритивној вредности, а чак постоји могућност да неповољно утичу и на здравље људи. Еко-конференција, која се из ове области одржава од 2000. године у организацији Еколошког покрета Новог Сада, омогућава да се на научном нивоу размотри што више актуелних питања производње здравствено безбедне хране.
Циљ ове конференције је био да се у оквиру саопштења, путем научних и прегледних радова, са различитих аспеката сагледају актуелна питања које се односе пре свега на еколошке чиниоце производње здравствено безбедне хране, правилан избор семена, стање земљишта, примена ђубрива и пестицида и друго, који могу утицати на здравствену безбедност, односно на квалитет намирница.