Конференција “Партнерство за зелени Нови Сад”

04/12/2019

Данас, 6. децембра 2019. године од 10 00 до 12 00 часова, у Скупштини Града, улица Жарка Зрењанина бр.2, у Новом Саду, одржана је конференција под називом: “Партнерство за зелени Нови Сад”, коју организују Град Нови Сад уз подршку Мисије ОЕБС-а .

Циљ конференције био је да унапреди развој политика из области заштите животне средине кроз успостављање “Зелене столице” у Скупштини Града Новог Сада и Савета за заштиту животне средине. Кроз формирање радне групе чији су представници учествовали у раду “Зелене столице”, успоставиила се континуирана сарадња између органа власти града Новог Сада и еколошких организација, у креирању локалних политика које су усмерене ка одрживом развоју кроз економски напредак водећи рачуна о здравом животном окружењу. 

Увођењем “Зелене столице” Град Нови Сад чини искорак у циљу реализације мера које су усвојене у “Декларацији о заштити животне средине у АП Војводини“, коју је Скупштина АП Војводине усвојила у мају ове године. Дијалог између представника власти и организација цивилног друштва је један од кључних принципа добре праксе који се примењују у Европској унији како би се дошло до најбољих решења на изазове у животној средини које Град Нови Сад жели да следи.